Over

The Overkill is een uniek 48-uur non-stop event waarin de gaming cultuur wordt onderzocht en gevierd. Het is een festival waarin videogames, films, kunst, technologie en wetenschap elkaar ontmoeten. The Overkill wil laten zien hoe deze onderlinge verbindingen de evolutie van onze samenleving beïnvloeden.

Het festival is toegewijd aan underground movies en independent games. Wij verwelkomen artiesten, mediafilosofen, game designers, filmmakers en kunstenaars uit Nederland en daarbuiten om een goed beeld te krijgen van deze subcultuur. The Overkill festival streeft ernaar om een plaats te zijn waar allerlei game liefhebbers, film fans en artiesten elkaar kunnen ontmoeten, spelen en nadenken over de mogelijkheden, consequenties en impact van deze media.

The Overkill festival is een initiatief van Stichting Guido. Een stichting met als doel om de bezoeker te confronteren met een ‘overkill’ aan populaire media, met een sterke focus op film, games, kunst, muziek en alles rondom digital media.

The Overkill is:

Aike Lütkemöller

Directeur /Bestuurslid /  Productie /Organisatie / Game programmeur

Kunstenaar afgestudeerd aan AKI (2009). Aike groeide op met video games. Hij is verantwoordelijk voor verschillende belangrijke onderdelen van het festival, van het game programma tot het organiseren van de expositie. Als directeur zijnde is het voor Aike belangrijk om de juiste sfeer, ruimte en tijd te creëren voor het spelen van games. Dit moet volgens hem zowel leuk, kritisch als experimenteel en underground zijn.

Specialteit: (Retro) Games, Indie Madness

Marie Janin

Kunst Directeur / Productie /Organisatie / Kunst programmeur / Perscontact

Kunstenaar en freelance curator Marie is geïnteresseerd in de invloed die kunst heeft op de populaire cultuur. Zij vindt het vooral belangrijk om het festival een experimenteel en speels platform te maken voor bezoekers. Marie werkt hard om The Overkill een plek van samenwerking te laten zijn waar creatieve mensen met verschillende achtergronden kunnen spelen met originele media en onverwachte objecten kunnen creëren en ervaren.

Specialteit: (Indie) Art

Frank Schonewille

Organisatie / Film programmeur

Filmfreak, filmmaker, creatief en all-time nerd met organisatorische skills. Frank is de eigenaar en manager van het online film magazine Cultzine TOTF, voormalig hoofdprogrammeur van het BUT Film Festival en de grote baas van het Poppodium Atak TV film team.

Specialteit: Splatstick, 80’s Retro Cartoons, Japanse Cinema

Dénis de Maat

Assistent Movie programmeur

Bordspelletjes fanaat, Crazy Cat Human, pc-game speler en film, shorts & bordspellen recensent van Cultzine TOTF. Dénis is speciaal voor The Overkill naar de duistere kant van YouTube overgestapt om de beste fan films en game documentaires voor het filmprogramma te kunnen selecteren.

Specialteit: Over the top, (Board) games, Fan movies

 

Ella Buzo

Organisatie/ Promotie
Ella is organisator en curator in Tetem en media art specialist. Met haar uitgebreide Nederlandse en internationale kunstnetwerk en ervaring in het organiseren van exposities ondersteunt Ella The Overkill. Hierbij helpt ze met het organiseren van het kunst programma en de algemene promotie van het festival als een interdisciplinair platform.Specialteit: (New) Media, Art, Technology

Jolanda Mensink

Organisatie / Game programmeur / Visuals

Kunstenaar en illustrator Jolanda heeft een grote passie voor games. Van de meest populaire spellen tot de raarste try-outs, ze probeert ze allemaal en geeft haar ongezouten mening. Het moet er goed uitzien, goed klinken, en het allerbelangrijkste: je moet de rest vergeten en vooral plezier hebben!

Specialteit: Indie games

Thomas de Groot

Organisatie / Bestuurslid / Game programmeur

Als academicus werkende aan Serious Gaming aan de Universiteit Twente houdt Thomas de ontwikkelingen op het gebied van gaming technologieën scherp in de gaten. Hij is een van de game experts op het festival en onderhoudt de selectie van indie games, introduceert sprekers en werpt een kritische blik op de technologie.

Specialteit: Gaming technology, social crossover

Patrick Jonkman

Organisatie / Muziek programmeur

Als fan van 8-bit sounds, retro gaming en Acid Music is Patrick de muziek expert van het festival. Hij werkt in samenwerking met Eindbaas in Utrecht en zorgt voor een essentieel onderdeel van The Overkill, namelijk het feestje!

Specialteit: Retro Games, Chiptunes

Rea Vaandrager

Organisatie / Bestuurslid

Rea heeft veel ervaring in het organiseren van evenementen en het werken met vrijwilligers. Zij bekijkt het festival vanuit een productie-oogpunt en vertaalt de teksten op de verschillende media van The Overkill. Daarnaast is ze fan van pop culture in films, series, boeken en heeft ze een masters diploma in Mario Kart.

Specialteit: Mario Kart, Volunteers, Pop culture

 

Reacties zijn gesloten.